filmpje!

de kracht van Puur Eten

Bij detoxen denken we meestal aan het drinken van reinigende thee en sapjes. Dit is echter niet wat wij aanbieden in onze 12- en 21-daagse programma's. Wij geloven meer in de kracht van Puur Eten en hebben een uitgebalanceerd eetprogramma geschreven speciaal om te detoxen wat supergoed werkt! Dat hebben we nu al keer op keer ervaren in onze groepen! Dit eetpatroon in combinatie met ons programma kan zorgen voor een blijvende positieve ommekeer in je gezondheid. Je kunt preventief vasten om je lichaam rust te geven en je te ontdoen van gifstoffen. Je kunt ook genezend vasten om van bepaalde klachten af te komen.

Welke tijd is het beste om te detoxen?

Het voor- en najaar zijn het meest geschikt om de 21-daagse kuur te volgen. In het voorjaar de grote schoonmaak om de schade van de winter te herstellen, in het najaar maak je je klaar om wat meer naar binnen te keren en los te laten wat overbodig is. Het kan voorjaarsmoeheid en een winterdip helpen voorkomen.

detox-yoga-retreat italië

21-daagse begeleide kuur

donderdag 13 t/m woensdag 19 juni 2019
zaterdag 22 t/m vrijdag 28 juni 2019

Kenmerken: natuurvoeding, loslaten, yoga, meditatie, natuurwandelingen, massage, rust, warmte, authentiek.

De prachtige omgeving staat garant voor een heerlijke week in een ongerept stuk van Zuid-Italië. Vanuit je verblijfplaats wandel je zo het dorp in met zijn smalle straatjes en vriendelijke bevolking. De eeuwen oude olijfboomgaarden vertellen hun verhaal wanneer we daar neerstrijken tijdens onze wandeling voor een picknick. Kortom: Bella Italia!

De eerste week (zeven dagen) bouw je zelf thuis af, de uiteindelijke detoxweek is in Italië, en dan volgt thuis weer een opbouwweek (alles onder professionele begeleiding).

Tijdens de detoxweek wordt er voor je gekookt met uitsluitend natuurlijke onbewerkte natuurvoeding en je zult elke dag genieten van een overheerlijke ontbijt, sappen, soepen en eenvoudige maar smaakvolle maaltijden. Wij hebben een speciaal detoxmenu samengesteld om je stofwisseling zoveel mogelijk te ontlasten.

Tijdens deze week leer je veel over voeding en zul je ontdekken welke voeding het beste bij je past. Zo is er ook ruimte om je persoonlijke voedingsvragen te stellen. En daar kun jij nog heel lang mee vooruit!

Je kunt je nu gaan inschrijven als je mee wilt op deze fantastische reis!

Je verblijft in een ruim comfortabel huis, in een prachtige omgeving met adembenemende uitzichten, waar je alle ruimte hebt om te ontspannen.

Het huis is van Nederlandse eigenaren en is voorzien van alle gemakken. In dit huis en op het terrein om het huis (1,5 hectare) kun je heerlijk ontspannen. Bij het huis is een zwembad aanwezig met ligstoelen, waar je onbeperkt gebruik van mag maken. De massages zullen hier plaatsvinden alsmede de yogasessies. Je kunt je op het terrein terugtrekken als je wilt en genieten van een heerlijk boek of je droomt lekker weg in een hangmat.

Vlakbij het huis (5 minuten lopen) ligt nog een ander prachtige Italiaans huis ‘la Voce del Vento’ oftewel ‘de stem van de wind’, waar onder andere de maaltijden zullen worden genoten. In de olijfgaard met zijn eeuwenoude bomen (400-600 jaar oud) zijn mooie beschutte plekken met hangmatten waar je heerlijk tot rust komt.

Hier zullen ook tussendoor yogalessen plaatsvinden. Op het terrein is een privé-zwembad aanwezig met ligstoelen waar je heerlijk kunt zwemmen en ontspannen. Het kan zomaar zijn, dat – terwijl jij in het water dobbert en relaxt – je gezelschap krijgt van de zwaluwen, die ook dankbaar van de gelegenheid gebruik maken om even af te koelen. 

Vóór de reis zal er een intake plaatsvinden (telefonisch of via de computer) en lever je een voedingsdagboekje in van 3 dagen, zodat we een en ander op elkaar kunnen afstemmen.

PRIJS voor het 21-daags begeleid programma: € 1150,00

- inclusief vliegticket *
- inclusief transfers taxibus

  • verblijf in een eigen kamer of €50,00 per persoon korting voor een gedeelde 2-pers. kamer (aparte bedden)
  • 21-daags begeleid programma
  • alle maaltijden volgens ons uitgebalanceerde plan
  • massage van 1 uur
  • alle yoga en meditatielessen
  • ontgiftende behandelingen
  • gebruik zwembaden+handdoeken+ligstoelen
  • natuurwandelingen
  • persoonlijk voedingsplan

* Vanaf 2 maanden voor vertrekdatum brengen de vliegtickets hogere kosten met zich mee, dit wordt extra verrekend in de prijs.

* Als je aanvullend bent verzekerd, kun je 3 voedingsadviezen à € 60,00 declareren bij je zorgverzekeraar! Informeer bij je zorgverzekeraar wat je vergoeding is voor een natuurgeneeskundig consult.

Detoxreis Italië 2019:
klik hier voor het programma

wat men zegt ...

“… Ik had het niet willen missen. Eten en drinken gevarieerd en lekker, en dat zeg ík. Heel veel dank! Lieve groet Ans”

“… Wat is het hier schitterend mooi. Een fantastische natuur met ‘live’ kruiden, bloemen, planten en dierengeluiden, een heerlijke rust. Wat een perfecte combinatie zijn jullie drieën… Lieve groetjes Sharon”

“… Wat een heerlijke detoxweek in Giovanni! Dit smaakt naar meer! Het ontgiften was hier een peanut. Wat hebben jullie goed voor ons gezorgd… Dank, dank, dank! Corrie”

“… Dank jullie wel voor deze prachtige ervaring. Het geeft mij veel inspiratie om met gezonde voeding verder te gaan… Liefs Carla”

“… dit is een ervaring die ik nauwelijks kan omschrijven. Bedankt Marian, Marjon en Desiree voor deze onvergetelijke ervaring. Ik blijf er voor gaan mbt mijn eetgedrag… Ina”

“… resultaat: een zeer dankbare, tevreden en rijker geworden Frank en Bernadet…"

“Zou iedereen jouw detox en de vriendelijke aanpak aanraden. Ik heb erg genoten van de detox-periode, het heeft mij zoveel gebracht. Marjon’s begeleiding is heel informatief, positief en opbouwend. Je begrijpt beter waar (eet)gedrag vandaan komt. Het gezond en voedzaam eten heb ik ervaren als een weldadige rustpauze voor mijn lichaam, een blijvend cadeau aan mezelf… Aanrader! Martine Boons, Oisterwijk"

"… Sinds de vakantie ben ik minder somber, minder uitgeblust en toch wel energieker/fitter lijkt wel. …
… Het is zo goed om een aantal weken bewust met je voeding bezig te zijn en te ontprikkelen van alles wat er thuis gebeurd. De sfeer en omgeving in San Giovanni a  Piro werken al erg therapeutisch. Kalmerend." (Roos)

"Nu ik thuis ben valt het me pas op hoe superfit ik me voel. Ruim 2 kg. afgevallen, lekker soepel van de yoga en massages en een heerlijke zachte huid ...
... Ik heb deze week écht heerlijk gevonden, en voel me na deze week super fit. Dat straal ik blijkbaar ook uit, want ik hoor steeds dat ik er zo goed uit zie. Top!" (Lia)

... In 2016 ben ik bij toeval in aanraking genomen met Marjan en Marjon, allebei  bevlogen, maar op een prettige manier. Ik besloot de eerstvolgende keer mee te gaan naar Italië.
Dit is een fantastische week geworden, waar de gezondheid voelbaar beter werd.
Alles bij elkaar, de fijne week, de gezamenlijke bijzondere ervaring, de yoga, die meer doet dan je kon verwachten, in één woord fantastisch.  (Veronica)

je verblijf

locatie la voce del vento

lazy detox weekend in nederland

12-daagse begeleide kuur

Kun je niet mee naar Italië…? Ga dan met ons mee 4 dagen lazy-detoxen aan de Noord-Hollandse kust op:

Vrijdag 28 september t/m maandag 1 oktober 2018 (=vol!)

Vrijdag 5 april 2019, aanvang 10:30 uur, t/m maandag 8 april 2019, einde 17:00 uur.

Kenmerken: Puur Eten, reinigen, zweetcabine, massage, yoga, duinexcursie

We verblijven in de sfeervolle boerderij van de familie Aussems, gelegen aan een rustige weg. De moderne en toch warme uitstraling van het interieur en de grote tuin (3000 m²) maken het een prachtige plek voor dit weekend.

4 dagen thuis afbouwen, 4 dagen (vrijdag t/m maandag)  onder begeleiding in Groet, 4 dagen thuis opbouwen, laat je zien wat Puur Eten voor jou kan betekenen.

Kortom, een paar heerlijke dagen voor jezelf om helemaal tot rust te komen, te reinigen en te leren eten wat bij je past!

Klik hier voor het programma in Groet!

yoga

Hatha yoga is een veelzijdige yogavorm met houdingen, bewegingen, meditaties en ontspanning. In een yogales gebruiken we het lichaam, de ademhaling, om ons sterker te maken en te ontspannen. Door de beoefening van Hatha yoga word je je meer bewust van je lichaam en geest en dus ook van spanningen in je lichaam.

De yoga tijdens deze week ondersteunt de detox en zal je in staat stellen om alle spanning en stress los te laten.

De ochtenden starten we met een activerende yogales. De avonden sluiten we af met ontspannende yoga en een meditatie of yoga nidra.

De lessen worden begeleid door Ella van der Aa, gediplomeerd yogadocent.

massage